Реклама

SWIFTER ідеально працює навіть на важких ґрунтах у посушливих умовах — досвід фермера

14 вересня 2024 129 0
Компактор SWIFTER
BEDNARКомпактор SWIFTER

Компактор SWIFTER від BEDNAR за один прохід здатен подрібнити грудки, вирівняти поле, підрізати бур’яни й наситити ґрунт киснем, формуючи ідеальне посівне ложе для отримання дружніх сходів усіх культур, у тому числі дрібнонасіннєвих.

Досвідом використання агрегату поділився Марин Кулінський, агроном ТОВ «АгроТранс» з Одещини.

«Як працює компактор SWIFTER, ми побачили на полях колег, що господарюють неподалік, і вирішили придбати такий самий агрегат для свого господарства. По-перше, дуже сподобалася якість передпосівної підготовки ґрунту, а по-друге, аналоги на ринку були значно дорожчі. Раніше ми користуватися вітчизняним 6-метровим компактором, а SWIFTER придбали 10-метровий, тож підвищили не лише якість виконуваної роботи, а й продуктивність», — розповів аграрій.

Купували його переважно для підготовки ґрунту під сівбу дрібнонасіннєвих культур, зокрема, ріпаку, адже він потребує дуже якісно підготовленого посівного ложа.

«Та в результаті готуємо цим компактором ґрунт під усі культури — пшеницю, ячмінь, соняшник, кукурудзу. Загалом ми обробляємо близько 2 тис. га, а SWIFTER за 1,5 року експлуатації зробив у нас приблизно 3 тис. га. За цей час, після першої тисячі гектарів стерлися робочі органи — лапи. Та проблем із наявністю й доставкою запчастин не було, тож ми все швидко замінили самі, адже агрегат простий в експлуатації», — зазначив Марин Кулінський.

Читайте також: У Франції оголосили переможців конкурсу Innovation Farm Machinery 2025

Агрегатують компактор із трактором John Deere R8 потужністю 370 к.с. За середньої робочої швидкості 12 км/год обробляють до 200 га за добу. Працюють на змішаних типах ґрунтів — переважно суглинки, глинисті чорноземи.

«Тобто ґрунти важкі, та навіть зважаючи на те, що працюємо переважно в посушливих умовах, агрегат якісно виконує свої функції. Проходимо ним поля після різних типів основного обробітку — оранки, глибокого розпушування, і він вирівнює поле на відмінно. При цьому компактор тримає глибину обробітку на всій площі, навіть якщо це 2-3 см. За один прохід робить кілька операцій (вирівнює поле, подрібнює ґрунт, підрізає бур‘яни), так що отримуємо ідеальне посівне ложе, а це один з найважливіших чинників отримання дружніх сходів», — підсумував агроном.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама