Реклама

Ціна картоплі може зрости до 60 грн/кг

9 жовтня 2024 174 0
Ціна картоплі може зрости до 60 грн/кг

В квітні ціна картоплі може сягнути 60 грн/кг. Оскільки переважна більшість продукції на поличка буде імпортною. Таку думку висловив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка.

Він каже, що ціна залежатиме від ринків, на яких ця продукція пропонується, зокрема Єгипту, Польщі та ЄС. країни ЄС. Але треба розуміти, що в нас є додаткові витрати на логістику і тимчасове зберігання. Плюс націнка, яка присутня безпосередньо в імпортерів. Тому в комплексі все це можливо не дасть далі збільшуватись ціні, але й не зламає і не дасть їй знизитись.

«Загалом пік кожного овоча залежить від місяця і періоду його вирощування. Але якщо ми кажемо про картоплю, моркву і цибулю, пропозиція яких на сьогоднішній день повинна бути максимальною, то тут реально ціни не змогли знизитися сезонно. Це через те, що була посуха, є певна неврожайність і картоплю навіть ще намагається дозбирувати, що не є типовим. Зазвичай в цей період була максимальна пропозиція і ціна була набагато меншою. А зараз деяку продукцію ще тільки дозбирують», — зазначає аналітик.

Читайте також: Ціна картоплі в Україні дійшла майже свого піка — УАВК 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама