Реклама

Переробники із зони бойових дій зможуть отримати гранти від держави

16 жовтня 2024 19 0
Переробники із зони бойових дій зможуть отримати гранти від держави
Depositphotos

Підприємства переробної промисловості, які працюють на територіях активних бойових дій зможуть отримувати грант у розмірі до 8 млн грн. Повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Держава профінансує 80% вартості поданого проєкту, а 20% грантер має покрити з власних чи кредитних коштів. Відповідне рішення Уряд підтримав на засіданні 15 жовтня 2024 р.

Грант можна буде використати на інвестиційні потреби — придбання нового виробничого або енергетичного обладнання.

«Сьогоднішнім рішенням ми даємо більше можливостей для бізнесу отримати гранти на переробку. Тепер вони доступні і для підприємств із зони активних бойових дій. Наприклад, з Херсонщини. Попри надскладні умови, вони працюють та надають роботу людям. Податися на гранти тепер можуть і виробники поліграфічної продукції. Також ми змінили вимоги щодо кількості робочих місць, які необхідно створити. Скоротили їх до 5, аби до програми доєднувалося більше учасників», — зазначила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Своїм рішенням Уряд також змінив вимоги до кількості робочих місць, які обов’язково має створити грантер. Тепер обов'язковою умовою буде створення від 5 робочих місць — незалежно від розміру гранту. Водночас Уряд додав нову умову: за три роки отримувачу потрібно буде сплатити ЄСВ із зарплати нових працівників на суму, не менше ніж 20% від суми гранту.

Також аграріям доступні й інші гранти, зокрема:

Читайте також: Фермерам презентували онлайн-сервіс купівлі товарів з відтермінуванням оплати 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама