ФАО розпочав семінар з раннього реагування на АЧС

1 липня 2015 77 0
ФАО розпочав семінар з раннього реагування на АЧС
Тumgorvet.ruФАО розпочав семінар з раннього реагування на АЧС

В рамках проекту технічної допомоги ФАО «Розбудова потенціалу раннього виявлення та реагування на африканську чуму свиней в Україні» 1 липня розпочав роботу дводенний семінар-тренінг «Розробка планів реагування при надзвичайних ситуаціях викликаних спалахом АЧС (contingency planning) та використання ГІС для протиепізоотичних заходів», повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

У ході тренінгу розглядаються, зокрема, такі питання:

  • раннє виявлення захворювання в системі ефективних заходів боротьби з АЧС;

  • формування плану моніторингу;

  • рекомендації ФАО щодо розробки планів реагування на надзвичайні ситуації;

  • моніторинг АЧС в дикій фауні, біобезпека при полюванні на диких кабанів, ветсанекспертиза впольованих тварин, поводження з тушами в Європі та інше.

До участі в семінарі-тренінгу запрошено близько 50 учасників (міжнародні консультанти ФАО, національні консультанти ФАО, представники Головних управлінь ветеринарної медицини України та ін.). Держветфітослужбу України представляє заступник голови Олександр Вержиховський та головний спеціаліст-лікар ветеринарної медицини управління забезпечення протиепізоотичної роботи Володимир Матвієнко.

Семінар-тренінг має на меті підвищення фахового рівня ветеринарного працівника та надає важливий методичний інструментарій, який, безумовно буде використовуватися під час планування заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації, викликані спалахом АЧС.

Виконано за допомогою Disqus