Фермери ЄС страждають від ембарго Росії

2 липня 2015 22 0
Фермери ЄС страждають від ембарго Росії
Mistaua.comФермери ЄС страждають від ембарго Росії

Представники групи Європейської народної партії (ЄНП), яка є найбільшою у Європарламенті, закликають Єврокомісію продовжити підтримувати фермерів Євросоюзу через продовження російського продовольчого ембарго, говориться в прес-релізі групи, пише Асоціація свинарів України.

Росія в серпні 2014 р. обмежила імпорт продовольчих товарів з країн, які ввели відносно неї санкції, у тому числі з ЄС. Під заборону потрапили м’ясо, ковбаси, риба, овочі, фрукти, молочна продукція. У четвер уряд продовжив ембарго до 5 серпня 2016 р., виключивши зі списку устриць і мідій, заборонивши ввезення будь-яких сирів і посиливши правила ввезення безлактозних молочних продуктів.

Торік ЄК здійснила ряд заходів фінансової підтримки сільгоспсектора у відповідь на російське ембарго.

Члени комітету по сільському господарству Європарламенту від групи ЄПН направили лист єврокомісару по сільському господарству Філу Хогану з проханням продовжити заходи підтримки всіх секторів, які страждають від наслідків ембарго, з особливою увагою до фруктів, овочів, молочної продукції, птиці, свинини та інших м’ясниї продуктів.

«Російський заборона продовжить бити по європейським фермерам протягом наступного року. Це продовжить завдавати шкоди ряду сільськогосподарських секторів, які слабкі і зараз, а також викличе невизначеність на ринку молочної продукції, який стикається з величезними проблемами через скасування системи квот (в Євросоюзі)», — йдеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus