Держпродспоживслужба підготувала законопроект у сфері безпечного обігу пестицидів

13 травня 2016 67 0
Захист рослин має відбуватися за європейськими стандартами
polynet.com.uaЗахист рослин має відбуватися за європейськими стандартами

Держпродспоживслужба підготувала проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері захисту рослин». Сьогодні сфера безпечного обігу пестицидів (засобів захисту рослин) потребує удосконалення з врахуванням норм європейського законодавства. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроектуна сайті відомства.

«Метою прийняття проекту Закону є вдосконалення та модернізація обліку та безпечного обігу засобів захисту рослин, підвищення рівня взаємної довіри між суб’єктами господарювання та державними фітосанітарними інспекторами, сприяння утвердженню партнерських відносин між державою та підприємцями», – сказано у тексті пояснювальної записки.

Держпродспоживслужба очікує від прийняття проекту забезпечення громадського контролю у сфері захисту рослин, що дозволить вирішити низку завдань. Зокрема щодо якості та безпеки сільськогосподарської продукції, виявлення фальсифікованих та неякісних пестицидів та подолання корупційних складових на даному рівні, що також дозволить оптимізувати порядок видачі допуску до робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, та проведення навчання фахівців у цій сфері.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою