На Волині виробляли і продавали фальсифіковані ЗЗР

27 липня 2016 118 0
Ліквідовано потужний канал виробництва та продажу фальсифікованих пестицидів
npu.gov.uaЛіквідовано потужний канал виробництва та продажу фальсифікованих пестицидів

На Волині ліквідовано потужний канал виробництва та продажу фальсифікованих пестицидів, повідомляє прес-служба Національної поліції України (НПУ).

Поліцейські вилучили 2,5 т контрафактної продукції та майже 270 тис. грн. Організаторам незаконної діяльності може загрожувати до 10 років ув'язнення.

«Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) встановили, що прибутковий бізнес організували четверо приватних підприємців. Без жодного дозволу вони займались виробництвом та збутом отруйних речовин. Фальсифіковану продукцію реалізовували у якості засобів захисту рослин. Щоб їх товар не викликав сумнівів у покупців, використовували торгові знаки відомих виробників. До речі, один із організаторів вже був засуджений за збут отруйних речовин», — сказано у повідомленні.

Також додається, що слідчим управлінням ГУНП у Волинській області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

«Контрафактну отруйну речовину реалізовували на місцевих ринках області, в тому числі і через свої торговельні точки. Оперативники УЗЕ спільно зі слідчими обласної поліції провели санкціоновані обшуки у помешканнях організаторів незаконної діяльності, на складах та за місцем збуту контрафактних пестицидів», — зазначається у повідомленні.

Поліцейські вилучили понад 2,5 т фальсифікованих засобів захисту рослин різних торгових марок, обладнання для їх виробництва, тару для хімікатів, чорнову бухгалтерію, понад 120 тис. грн та $6 тис. Під час проведених обшуків вилучено майна, продукції та коштів на суму більше 2 млн грн.

«Санкція статті 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років, а статті 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України у вигляді штрафу від 170 тис. до 255 тис. грн з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років або без такого. Остаточну міру покарання визначить суд», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus