Запоріжчина може стати пілотним проектом зі створення Асоціації вівчарства в Україні

17 травня 2016 125 0
На Запоріжчині розвивають вівчарство
dianliwenmi.comНа Запоріжчині розвивають вівчарство

Запорізька область може стати пілотним проектом зі створення повноцінної асоціації вівчарства в Україні з подальшим виходом на міжнародний рівень.

Про це повідомив під час всеукраїнської семінар-наради «Інноваційний розвиток вівчарства у ринкових умовах» директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Кваша, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Захід пройшов для керівників та спеціалістів вівчарських господарств Одеської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

«На Запоріжчині галуззю вівчарства займаються 23 сільськогосподарських підприємства. Найбільше овець утримується у господарствах Пологівського, Мелітопольського, Приморського та Чернігівського районів», — сказано у повідомленні.

Також додається, що селекційну племінну роботу у вівчарстві в області веде племінний репродуктор по розведенню та вдосконаленню асканійської тонкорунної породи овець таврійського типу СФГ «Нива» Василівського району. Там нараховується 758 племінних овець. Поголів’ям овець господарство забезпечує не тільки потреби області, а також реалізує за її межі.

«Учасники семінару ознайомилися з обладнанням для галузі вівчарства, зокрема доїльною установкою для овець та кіз, станковою установкою лінійного типу тощо. Також відбулася презентація виробників комбікормів, кормових добавок для годівлі сільськогосподарських тварин та ветеринарних препаратів», — зазначається у повідомленні.

За словами фахівців, однією із складових покрашення стану розвитку вівчарства є збереження і підвищення генетичного потенціалу овець. Основними завданнями, спрямованими на відновлення галузі вівчарства, є збільшення поголів’я овець, змінення стратегій ведення вівчарства, розвиток м'ясо-вовняного напрямку, надання особливого значення збереженню наявних порід овець, здатних одночасно продукувати високоякісну вовну та м'ясо. Виконання цих завдань дозволить забезпечити збільшення обсягів виробництва продукції вівчарства на території регіону.

Виконано за допомогою Disqus