Вінниччина 10 років є лідером з виробництва плодоягідної продукції

21 травня 2016 70 0
Вінниччина — це 50% усього садівництва України
fond-vernost.ruВінниччина — це 50% усього садівництва України

Вінниччина є найпотужнішим регіоном України по виробництву продукції садівництва її переробки та вирощуванню посадкового матеріалу плодоягідних культур.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, пише прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

«Вінниччина — це 50% усього садівництва України. Наша робота має бути спрямована на вдосконалення галузі садівництва Вінниччини, для того, щоб мати можливість розширити експорт товару за кордоном та шукати нових міжнародних партнерів», — заявив Андрій Гижко.

Також додав, що за три останні роки Вінниччина є не лише лідером за валовим збором плодово-ягідних культур, а й лідером з створення нових садів. Таким чином, за рахунок галузі садівництва створюються нові робочі місця — до 100 робочих місць на 1 тис. га.

«Аграрії області сьогодні вирощують якісну продукцію, тому перед нами стоїть завдання пошуку нових ринків збуту. Актуальним питанням також залишається алгоритм збереження насаджень, його вдосконаленням, аби продукцію можна було б пропонувати міжнародним партнерам», — наголосив посадовець.

Виконано за допомогою Disqus