Аукціони підвищили орендну плату за землю до 12% — думка

19 травня 2016 54 0
Аукціон – це не найбільш ідеальний спосіб виділення землі?
slovovolyni.comАукціон – це не найбільш ідеальний спосіб виділення землі?

Аукціон – це не найбільш ідеальний спосіб виділення землі, але це найкращий з тих, які можливі, заявив в інтерв'ю «НВ бізнес» голова Держслужби з геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк.

«До недавнього часу у нас насправді були можливості безаукціонної передачі землі. Вони були скасовані законопроектом 2279. Він був внесений народними депутатами, ми його підтримували. Цей законопроект забрав практично всі можливості безаукціонної передачі землі в оренду, що призвело до двох речей», — зазначив він.

За його словами, по-перше, знизився рівень корупції. Тому що ніхто не може гарантувати результати аукціону. По-друге, аукціони у нас стали проводитися як реальні торги. Тому що до цього сформованою практикою була ситуація, коли аукціони організовувались під окремо взятого конкретного замовника. Тому що більше ніхто туди не приходив, нікому це не було цікаво. Зараз же аукціони перетворилися на реальну конкуренцію.

«Ми отримуємо, як правило, завжди вище, ніж 12% орендної плати річних. Це дуже позитивний результат. Плюс, зараз йде робота над законопроектом 4355, за яким розпорядження землями планується передати місцевим радам. У всякому разі, з корупцією у тому органі, який я очолюю, буде покінчено. А вже як буде з корупцією в місцевих органах влади – це ми подивимося», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus