Аграрії Вінниччини витратили на посівну 5,6 млрд грн

25 травня 2016 85 0
На Віниччині завершився комплекс весняно-польових робіт
lviv24.at.uaНа Віниччині завершився комплекс весняно-польових робіт

На проведення комплексу весняно-польових робіт аграрії Вінницької області витратили понад 5,6 млрд грн, повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, пише прес-служба Вінницької облдержадміністрації

«На Віниччині завершився комплекс весняно-польових робіт. Посівна кампанія цьогоріч досить вдала. На сьогодні, в області засіяно 99,3 % площ, це говорить про те, що всі завдання, які були поставленні перед нами — виконано. Інша територія, тобто 0,7% залишена під посів гречки. Аграріями області планувалось засіяти цукровий буряк на площі в межах 50-ти тис. га. Ця культура є для нас стратегічною, адже дає можливість створювати нові робочі місця, тому план посіву перевиконано і засіяно майже 53 тис. га. Це говорить про те, що всі 6 цукрових заводів восени будуть працювати», — повідомив Андрій Гижко.

За його словами, обсяг гречки, який вирощується на Вінниччині, може забезпечити 4 області. Але проблема у тому, що ряд областей, взагалі не вирощують гречку.

«Ми неодноразово звертались до Міністерства аграрної політики та продовольства України, щоб на цей вид крупи були форвардні контракти. Аграрний фонд був готовий надавати кредити, але вони надійшли у кінці квітня, а для цього аграріям слід було підготувати насіннєву базу та посівну площу. Це досить ємка робота, і фізично аграрії не встигли б це зробити», — зазначив посадовець.

Також додав, що на сьогодні по Вінницькій області вже засіяно понад 10 тис. га. гречки. Ця культура не складна з точки зору вирощування, але вона не настільки рентабельна як інші культури, тому для області це високий показник. В області практично виконано ті цілі, що були поставленні перед аграріями.

Спеціально для найдопитливіших читачів дані про посівну кампанію доступні в інтерактивному модулі «Посівна онлайн» — спільному проекті Latifundist.com і компанії New Holland Agriculture.

Виконано за допомогою Disqus