Погодні умови заважають аграріям Запоріжчини завершити посівну

25 травня 2016 91 0
У Запорізькій області зливові дощі різної інтенсивності призвели до затримки завершення посівної кампані
agropolit.comУ Запорізькій області зливові дощі різної інтенсивності призвели до затримки завершення посівної кампані

У Запорізькій області зливові дощі різної інтенсивності призвели до затримки завершення посівної кампанії. Тому посів пізніх сільськогосподарських культур у господарствах області наразі триває, заявив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдежадміністаці Олександр Ясинецький.

За його словами, ярі зернові та зернобобові культури посіяно на площі 818 тис. га або 89% до прогнозу, у тому числі: ранні ярі зернові — на площі 195 тис. га або 98% (ячменю — 152 тис. га або 94%, гороху — 38 тис. га або 128%); кукурудза на зерно — на площі 42 тис. га або 85% до прогнозу; гречка – на 1,16 тис. га або 88%; просо — на 10,8 тис. га або 50%. Соняшник посіяно на площі 489 тис. га або 92%; сою — на площі 12,8 тис. га 107% .

«Погодні умови та дощова погода сприяють інтенсивному розвитку хвороб, шкідників і росту бур'янів. Тому господарства активно здійснюють хімічний захист сільськогосподарських культур. Захисні заходи проти бур`янів проведено на площі 1300 га, проти шкідників — на 80,4 тис. га, проти хвороб – 127 тис. га», — зазначив посадовець.

Також додав, що враховуючи дійсний стан посівів, теплозабезпеченість періоду, очікувані погодні умови у червні та агрометеорологічні розрахунки, зерно озимої пшениці досягне молочної стиглості на 1-3 тижні раніше звичайних строків – 06-10 червня, а воскової стиглості — уже 20-24 червня, що теж на 1-2 тижні раніше звичайного.

Спеціально для найдопитливіших читачів дані про посівну кампанію доступні в інтерактивному модулі «Посівна онлайн» — спільному проекті Latifundist.com і компанії New Holland Agriculture.

Виконано за допомогою Disqus