На Хмельниччині дослідне господарство незаконно передало агрофірмі 1930 га земель

30 травня 2016 86 0
Земельні баталії в Україні тривають
nevseoboi.com.uaЗемельні баталії в Україні тривають

Апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи прокуратури Хмельницької області та задовольнив позовні вимоги щодо визнання недійсним договору про виробництво сільськогосподарської продукції, на підставі якого державне підприємство (дослідне господарство) незаконно передало агрофірмі у користування 1931 га земель, пише прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Ці землі, розташовані на території Пироговецької сільської ради Хмельницького району, є цінними, використовуються держпідприємством виключно для дослідницьких цілей. Передача їх в користування приватним особам заборонена законодавством.

«Оскільки фактично договір про виробництво сільськогосподарської продукції є прихованим договором оренди, прокуратура звернулася у господарський суд з позовом про визнання угоди недійсною. У зв’язку з відмовою судом у вказаному позові, прокуратура оскаржила це рішення в апеляційному порядку», — сказано у повідомленні.

Також додається, що апеляційну скаргу наразі задоволено, спірний договір визнано недійсним, що передбачає повернення земель у користування державному підприємству.

Виконано за допомогою Disqus