Аграрії Івано-Франківщини розробили пропозиції до закону про обіг земель

31 травня 2016 31 0
На Прикарпатті вважають, що фермери не можуть придбати землю після скасування мораторію
Івано-Франківська ОДАНа Прикарпатті вважають, що фермери не можуть придбати землю після скасування мораторію

Аграрії Івано-Франківщини зробили аналіз нового проекту закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» під час круглого столу, пише прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

Законопроект передбачає поетапне зняття мораторію і впровадження ринку землі. На першому етапі буде дозволено продаж через аукціони державних земель, які нині відводяться без продажу. Орієнтовно через два роки, коли сформуються ціни, з'явиться можливість для продажу земель, що перебувають у приватній власності, тобто паїв.

«Більшість присутніх, на круглому столі, висловили думку, що у місцевих фермерів відсутні кошти на купівлю землі, що ставить під загрозу скуповування землі великими корпораціями, у тому числі через підставних осіб іноземними», — йдеться у повідомленні.

За результатами обговорення законопроекту, учасники круглого столу напрацювали пропозиції, які будуть направлені у профільне міністерство для врахування при доопрацюванні проекту закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», а також регіональне бачення розвитку ринку землі.

Виконано за допомогою Disqus