Аграрії сплатили у бюджет 1 млрд грн ПДВ

31 травня 2016 52 0
Обсяг надходжень до державного бюджету України від ПДВ склав 1 млрд грн
ua.golos.uaОбсяг надходжень до державного бюджету України від ПДВ склав 1 млрд грн

У результаті впровадження нової схеми адміністрування спецрежиму ПДВ для аграріїв за січень-березень 2016 р. обсяг надходжень до державного бюджету України склав 1 млрд грн, повідомив голова департаменту Державної фіскальної служби України з податків для юридичних осіб (ДФС) Олексій Лишенко, пише Legal Business Consulting.

За його словами, за I квартал 2016 р. українськими сільгоспвиробниками задекларовані податкові зобов'язання на 1,7 млрд грн. Із зазначеної суми 1 млрд грн надійшов до державного бюджету, 700 млн грн були перераховані на спеціальні рахунки.

«Зменшення обсягу коштів, що перераховуються у ДФС пов'язують зі скороченням поставок сільськогосподарської продукції — компаніям невигідно використовувати «спецрежимників» для мінімізації податкових зобов'язань, оскільки 85% суми ПДВ зараз надходить до бюджету», — зазначив Олексій Лишенко.

Відзначається, що остаточний аналіз фіскальної ефективності нововведень ДФС спільно з експертами планує провести у кінці 2016 р.

Також він констатував поступове скорочення числа звернень аграріїв з питань адміністрування ПДВ. Частково необхідність у роз'яснювальній роботі зникла за рахунок проведення в областях семінарів ДФС із нової моделі оподаткування.

Виконано за допомогою Disqus