Сімейне фермерство здатне вирішити проблеми бідності у селі — думка

31 травня 2016 103 0
Вадим Івченко, народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин
latifundist.com Вадим Івченко, народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин

Сімейне фермерство, навіть невеличке, може бути важливим фактором у вирішенні проблем бідності в сільських районах, вважає народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко, пише «Економічна правда».

Звісно, за його словами, саме сімейні фермерські господарства мають велике значення у забезпеченні екологічної стійкості сільськогосподарських систем. Дослідження свідчать, що сімейні фермерські структури можуть забезпечити більш високий рівень догляду за навколишнім середовищем, ніж несімейні форми фермерства.

«Малі ферми зазвичай займаються і рослинництвом, і тваринництвом, що сприяє рециркуляції поживних речовин всередині ферми. Вони також більш схильні використовувати традиційні технології, які кращі для навколишнього середовища», — зазначив він.

Крім того, сімейні фермерські господарства, на його думку, зберігаються з покоління у покоління, що може мати додатковий довготривалий ефект для збереження навколишнього середовища. Дотримання традиційних цінностей сімейних фермерів сприяє покладенню екологічних зобов'язань на кожне наступне покоління.

«Водночас як бізнес-структури вони провадять інноваційну діяльність, ведуть сучасне сільськогосподарське виробництво, застосовують маркетингові технології. При цьому сімейні фермерські господарства стикаються з проблемами підвищення рівня суспільних потреб щодо безпеки продуктів, їх якості та походження», — вважає Вадим Івченко.

Також додає, що світовий досвід доводить перспективність перетворення форм натурального виробництва у більш прогресивні та інтегровані сімейні фермерські господарства.

Виконано за допомогою Disqus