Аграрії Закарпаття отримають 20 млн грн на підтримку рослинництва

12 червня 2016 71 0
На що саме будуть направлені кошти?
market.korupciya.comНа що саме будуть направлені кошти?

Для підтримки галузі рослинництва на Закарпатті прийнято відповідну обласну програму на 2016-2020 р.р., для реалізації якої передбачено майже 20 млн грн, повідомив голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, пише прес-служба Закарпатської облради.

За його словами, кошти будуть направлені на розвиток насінництва, садівництва, ягідництва, горіхоплідних культур та винограду, а також на розбудову інфрастуктурних об’єктів, модернізації та оновлення матеріально-технічної бази сількогосподарського виробництва, розвиток органічного землеробства.

«Цьогоріч в області у всіх категоріях господарств нараховується плодово-ягідних 14,2 тис. га. У тому числі у товарному сільськогосподар-ському виробництві обліковується плодово-ягідних 1,6 тис. га та близько 0,5 тис. га горіхоплідних культур», — сказав директор департаменту агропромислового комплексу ОДА Юрія Лесьо.

Він також зазначив, що за державними сільськогосподарськими підприємствами АПК, здебільшого підпорядкованих Мінагропроду, обліковується близько 500 га садів, які наразі перебувають у жалюгідному стані.

«Це при тому, що вони розташовані у найбільш сприятливих ареалах вирощування виноградних та плодово-ягідних насаджень. Ми вважаємо ці площі важливим потенціалом оновлення багаторічних насаджень», – зауважив він.

За його словами, середньорічне виробництво плодово-ягідних всіма категоріями господарств становить 140 тис. т. Цьогоріч сільськогосподарськими підприємствами краю здійснено весняну посадку багаторічних насаджень на площі 150 га, що становить 208% до плану, з яких половина закладена під горіхоплідні культури. Окрім цього передбачено виробити 474,1 тис. штук садивного матеріалу, що дасть можливість висадити багаторічні насадження такі, як кісточкові та зерняткові плодові на площі 182,3 га.

Виконано за допомогою Disqus