Аграрії оббиватимуть пороги 4 відомств за дотаціями — Козаченко

23 червня 2016 51 0
Леонід Козаченко, президент Української аграрної конфедерації (УАК)
Latifundist.comЛеонід Козаченко, президент Української аграрної конфедерації (УАК)

Ініціатива уряду щодо заміни відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) дотаціями змусить аграріїв оббивати пороги 4 відомств, заявив президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко, пише прес-служба УАК.

«Зараз передбачається, що вдвічі менша сума, ніж була (коли ПДВ відшкодовувався в автоматичному режимі — ред.) буде розподілятися через чиновників. Це все буде залежати від керівника районної структури, потім потрібно їхати брати дозвіл у обласній, потім потрібно їхати до Києва у міністерство (Мінагропрод — ред.), потім — у казначейство», — пояснив він.

За його словами, раніше автоматичне відшкодування ПДВ дозволяло фермерам акумулювати значні кошти на розвиток свого господарствами, зараз же уряд має намір розподіляти між аграріями вдвічі меншу суму в якості дотацій.

Як зазначив Леонід Козаченко, фермерів лякає не факт зниження доходу, а те, що ці субсидії будуть розподілятися через чиновників, що автоматично породжує корупцію і займає дуже багато часу в аграріїв.

«Ці чотири інстанції у минулі часи коштували 40% приблизно суми, яку повинен отримувати фермер. Багатьом фермерам для того, щоб «вибити» належні субсидії, потрібно брати кредити у банках», — повідомив він.

Крім того, як зазначив він, і раніше відшкодування ПДВ — це була дуже незначна державна підтримка фермерських господарств, у порівнянні з розвиненими країнами, де фермери отримують високі дотації на всі види робіт.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою