Сільське господарство може зробити Україну енергетично незалежною

1 липня 2016 76 0
Майбутнє України за біопаливом
dev.envos.orgМайбутнє України за біопаливом

Сільськогосподарська біомаса здатна стати джерелом біопалива. Про це говорили під час міжнародного семінару «Використання потенціалу біопалива у муніципальному секторі», організованому Держенергоефективності, пише Урядовий портал.

Учасники заходу розглянули потенціал використання сільськогосподарської біомаси для муніципального теплопостачання та гарячого водопостачання, перспективи використання твердого біопалива у муніципалітетах та можливості централізованого теплопостачання на біопаливі для потреб населення в Україні.

«Сьогодні у багатьох європейських країнах, які орієнтуються на розвиток сільського господарства, біоенергетика набула особливого статусу. Україна також має значний потенціал використання біомаси для виробництва енергії та заміщення газу», — зазначив заступник директора департаменту відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива Держенергоефективності Ігор Ковальов.

Завдяки використанню біопалива у муніципальному секторі деякі міста України можуть повністю стати енергетично незалежними.

Наразі в Україні сектор біоенергетики фактично заміщує близько 3 млрд куб. м газу в рік, а експлуатується понад 3650 МВт теплової потужності на біомасі.

Виконано за допомогою Disqus