На Київщині розпочалася робота зі збору врожаю

6 липня 2016 107 0
Цього року ПП «Росава-Агро» посіяло ярий ячмінь на площі 190 га
www.zerno.org.uaЦього року ПП «Росава-Агро» посіяло ярий ячмінь на площі 190 га

Наразі в Сквирському районі на Київщині вже зібрали 50 га озимого ячменю. Про це розповів голова Сквирської райдержадміністрації Василь Галюк під час перебування в ПП «Росава-Агро», повідомляє прес-служба Київської ОДА.

«Згідно графіку проходить збір ранніх зернових культур. Не варто забігати наперед, але завдяки сприятливим погоднім умовам, оптимальним строкам весняної посівної, заходам із підвищення якості ґрунту та застосуванню передових технологій, як і будь-який інший господарник, надіюсь на позитивні показники», ― говорить він.

Варто зауважити, що володіння приватного підприємства, в якому побував Василь Галюк розташовані у м. Сквира, селах Домантівка, Квітневе, Ями. Цьогоріч тут посіяно озимої пшениці ― 300 га, ярої ― 40 га, кукурудзи ― 350 га, озимого ріпаку ― 70 га, сої ― 150 га, соняшнику ― 212 га, ярого ячменю ― 190 га.

Василь Галюк також ознайомився з діяльністю свинокомплексу у с. Квітневе, де повністю проведено реконструкцію. У рік близько 10 тис. голів свиней на продаж вирощуються за датською технологією. Вона має ряд переваг: підходить тваринам будь-якого віку; забезпечує автоматизацію основних процесів догляду за свинями; знижує трудові витрати на обслуговування ферми; створює комфортні умови, відповідні санітарно-гігієнічним нормам; зменшує стресові і конфліктні ситуації серед тварин.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою