Польща. Фермери вимагають введення надзвичайного стану

11 липня 2015 78 0
Польща. Фермери вимагають введення надзвичайного стану
Кaluga24.tvПольща. Фермери вимагають введення надзвичайного стану

З ініціативи свинарів Підляського воєводства сільськогосподарська палата подала воєводі заяву з проханням вжити заходів щодо запровадження режиму надзвичайного стану на території воєводства, повідомляє «Зелений Фронт».

У зв'язку з виявленням африканської чуми свиней на території Підляського воєводства, а також у зв'язку з збитком, що наноситься дикими тваринами, фермери хочуть введення надзвичайного стану на території воєводства та виплати компенсацій.

У заяві сільськогосподарської палати підкреслюється, що «ситуація в Підляському воєводстві дуже важка. Фермери несуть всі великі втрати на полях у зв'язку із зростанням популяції диких кабанів.

«Це один з наслідків виявлення АЧС і створення на території воєводства буферної зони. Протягом майже двох років ми маємо справу зі стихійним лихом і масовим проявом захворювання африканської чуми свиней. Таким чином, на підставі Закону від 18 квітня 2000 р. про надзвичайний стан, здається розумним ввести режим надзвичайного стану, з метою мінімізації масштабу наслідків лиха», — йдеться у повідомленні.

У червні фермери регіону скаржилися на те, що мисливські клуби не виконують плани з відстрілу кабанів і не виплачують адекватних компенсацій, які покладені фермерам за законом. В результаті зростаючих економічних втрат протестувальники збиралися вже повторно блокувати адміністрацію воєводства в Білостоці.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою