Робота на Стратегією 2020 майже закінчена — Павленко

10 липня 2015 79 0
Робота на Стратегією 2020 майже закінчена — Павленко
Kurkul.comРобота на Стратегією 2020 майже закінчена — Павленко

Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Європейською комісією, донорами та міжнародними фінансовими інституціями практично завершило розробку Єдиної комплексної Стратегії розвитку сільського господарства та сільський територій на період до 2020 р. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко під час прес-конференції у Кабінеті Міністрів України, повідомляє прес-служба відомства.

«Для мене принципово не лише досягти формального схвалення, але і практичну імплементацію. Ми прагнемо досягнути визначених результатів. І ці результати мають відчути люди та сільські території», — зазначив Олексій Павленко.

За його словами, Стратегія визначаєдесять пріоритетів реформування, а також порядок впровадження реформ і докладний план дій. Серед основних заходів реформування міністр відзначивмаксимальне наближення українського законодавства, стандартів та практик до загальноєвропейських принципів сталого сільського господарства. Зокрема природних ресурсів, ще й застосування пестицидів і агрохімікатів, імплементації органічного законодавства та розвитку біоенергетики.

«У документі передбачено впровадження сучаснихфінансових механізмів – вільний обіг аграрних розписок та складських свідоцтв, поширення системи агрострахування, систем гарантування кредитування малих і середніх підприємств. До 2020 р. передбачено збільшити на 30% кількість підприємств із правом експорту готової продукції тваринного походження до ЄС. Так само має бути збільшено експорту української аграрної продукції на ринки країн Азії та Африки», — заявив міністр Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus