Сільські території реформують протягом п’яти років

9 липня 2015 51 0
Сільські території реформують протягом п’яти років
Міністерство агарарної політики і продовольства УкраїниСільські території реформують протягом п’яти років

Міністерство аграрної політики та продовольства України визначило десять напрямків реформування аграрної галузі в рамках «Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій 2020». Про це йшлося під час конференції в Кабінеті міністрів України.

До розробки долучились представники українського бізнесу, галузеві асоціації та спеціалісти з європейської комісії. За стратегією буде розвиватись земельна реформа, питання реєстрації паїв, кадастру, питання доданої вартості оподаткування, продовольча безпека, розвиток експортного потенціалу, освіти, науки та дорадчих служб. Одним із ключових напрямків регулювання визначили саме розвиток сільських територій за європейською моделлю. І перше завдання — підняти рівень життя на селі.

«Ми говоримо не лише про підняття грошового доходу жителів села, ми говоримо про розвиток інфраструктури, про доступ до освіти, покращення медицини на селі, для того щоб люди почували себе комфортно і мали доступ до усіх благ цивілізації, чого на жаль на сьогодні не усі мають», — розповів завідуючий сектором сільського господарства та земельних реформ Європейської комісії Енцо Даміані.

Також планується розвивати аграрний туризм для того, щоб підняти дохід сільських жителів. До стратегію також включили питання розвитку малого та середнього бізнесу та безпосередньо сімейних ферм.

«Для початку нам потрібно підготувати підґрунтя, щоб до нас прийшли інвестори — це, перш за все, юридична база. Нам потрібно представити усі ці території економічно придатними для їхнього подальшого розвитку. На сьогодні ми дуже зацікавлені та прагнемо створити на селі реальні фермерські господарства, а господарства, де лише одна корова, за якою доглядає одна бабуся», — додав Енцо Даміані.

Катерина Сокольникова, агропортал Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus