У Дніпрі викрито цех з виробництва фальсифікованих пестицидів

28 липня 2016 73 0
Вартість вилученого майна — 1 млн грн
npu.gov.uaВартість вилученого майна — 1 млн грн

Міні-цех по виробництву пестицидів дніпрянин організував у власному помешканні. Контрафакт реалізовував на центральному ринку у м. Дніпро. Вартість вилученого майна — 1 млн грн, пише прес-служба Національної поліції України (НПУ).

Діяльність 43-річного організатора нелегального бізнесу викрили оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Дніпропетровській області. Засоби захисту рослин та добрива він виготовляв на території власного домоволодіння, а товар для продажу зберігав у підвальному приміщенні неподалік від ринку. Пестициди власного виробництва продавав як продукцію відомих виробників.

«Дозвільних документів на здійснення даного виду діяльності підприємець не мав. Оперативники провели санкціоновані обшуки та вилучили фальсифіковану продукцію (пестициди, гербіциди, інсектициди, добрива), тару, а також сировину для виробництва захисту та добрив для рослин», — сказано у повідомленні.

Також додається, що слідчим управлінням ГУНП України в Дніпропетровській області відкрито кримінальне провадження за ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

«Чинне кримінальне законодавство передбачає покарання у вигляді штрафу від 3,4 тис. до 17 тис. грн або виправні роботи на строк до 2-х років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для її виготовлення.

Виконано за допомогою Disqus