Гугл інвестуватиме в програмне забезпечення для фермерів

26 травня 2015 105 0
Гугл інвестуватиме в програмне забезпечення для фермерів
firtka.if.uaГугл інвестуватиме в програмне забезпечення для фермерів

Google Inc і дві компанії венчурного капіталу інвестують $15 млн в американську компанію, яка допомагає фермерам максимізувати обсяг врожаю на основі даних, зібраних за допомогою сільськогосподарського обладнання, і наданих іншим виробникам, повідомляє Agro2b.

Google Ventures, технологічний підрозділ венчурного капіталу компанії, організовує фінансування для стартапу компанії Farmers Business Network (FBN). Інвестори DBL і Kleiner Perkins Caufield & Byers також беруть участь в проекті, який дозволить FBN розширити свій бізнес за межі 17 штатів і 16 культур, якими в даний час займається.

Заснована рік тому, FBN планує допомогти фермерам приймати кращі рішення щодо зернових культур, аналізуючи інформацію про погоду та грунті, а також інші дані, зібрані із застосуванням сенсорного сільськогосподарського устаткування. Після цього компанія може запропонувати рекомендації щодо впроваджуються ресурсів, таких як насіння, добрива та хімікати.

«Базуються в Силіконовій долині компанія в даний час не дає рекомендацій фермерам щодо сівби, але планує такий вид діяльності в майбутньому», — наголошується в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus