Словенія поділиться досвідом використання ІТ-технологій у сільскому господарстві

22 серпня 2016 92 0
Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк
МінагропродПерший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк

Словенія сьогодні активно використовує прогресивні практики для розвитку сільського господарства своєї країни. Цей досвід може бути застосований і в Україні. Про це заявив Максим Мартинюк, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, під час словенсько-українського круглого столу «Розумні фермерські рішення Словенії: майбутній драйвер для сільського господарства в Україні».

«Внаслідок впливу низки макрофакторів та працьовитості українських фермерів, АПК стає провідною галуззю в структурі національної економіки. Впровадження новітніх технологій в цій сфері дозволить збільшити продуктивність сільськогосподарського виробництва та матиме потужний позитивний ефект для його розвитку»,- відзначив Максим Мартинюк, додавши, що ІТ-рішення активно застосовуються в сільському господарстві провідних країн світу.

Зокрема, геоінформаційні системи та інформаційні технології успішно використовують у своїй діяльності представники Департаменту глобального аналізу Міністерства сільського господарства США для отримання інформації про земельні ресурси та стан посівів.

Також Перший заступник Міністра підкреслив, що сьогодні Україна плідно співпрацює з країнами ЄС в сфері залучення технологій. Зі свого боку, іноземні партнери можуть використовувати інноваційні технології в якості інструментарію для оцінки інвестиційної привабливості аграрної галузі.

Виконано за допомогою Disqus