Америка надасть українському агросектору інвестиції

15 липня 2015 47 0
Америка надасть українському агросектору інвестиції
Kurkul.comАмерика надасть українському агросектору інвестиції

США завжди були надійним діловим партнером України і одним з найбільших іноземних інвесторів в економіку країни, зокрема в аграрний сектор. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко в рамках Першої інвестиційної конференції Україна-США, інформує Мінагропрод.

«Ми розуміємо важливість розвитку аграрного сектора для нашої економіки. У зв'язку з цим, робимо все можливе для здійснення термінових економічних реформ, створення прозорого та передбачуваного бізнес-клімату і сприятливих інвестиційних умов в Україні », — сказав він.

Міністр поінформував про пріоритетні напрямки реформ в країні та області: податковій реформі, захисту приватної власності та забезпечення дотримання прав інтелектуальної власності, а також боротьбі з корупцією, дерегуляції та сприяння економічному зростанню.

Він зазначив, що для захисту іноземних інвесторів на початку цього року був створений Національний інвестиційний рада, яка повинна активізувати розвиток інвестиційного потенціалу України, збільшити обсяги іноземних інвестицій, поліпшити інвестиційний клімат і забезпечити захист прав інвесторів.

«Ми сподіваємося продовжити розвиток взаємовигідного партнерства з американськими сільськогосподарськими компаніями, а також відкриття спільних підприємств і залучення американських інвестицій у виробничі потужності та сучасні технології», — сказав міністр.

У той же час, Олексій Павленко звернув увагу на складність ситуації в українському сільськогосподарському секторі внаслідок надзвичайно високої вартості кредитів і втрати зовнішніх ринків для українських сільськогосподарських продуктів.

«Це так само впливає і на американські компанії, що працюють на українському ринку тривалий час. У зв'язку з цим, ми були б вдячні вашої допомоги у відновленні діяльності в Україні американських спеціалізованих експортно-кредитних установ (OPIC, Ексім банк США, USTDA)», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus