Пакистан. Фермерам видадуть 5 млн смартфонів

12 вересня 2016 48 0
Влада Пакистану планує підвищити рівень освіти серед фермерів
pakwired.comВлада Пакистану планує підвищити рівень освіти серед фермерів

Влада Пакистану планує підвищити рівень освіти серед фермерів і познайомити їх із новітніми технологіями у сфері сільського господарства, повідомляє «Укрінформ».

Перші партії смартфонів почнуть видавати у жовтні. Отримати мобільний пристрій зможуть п'ять мільйонів пакистанських фермерів. Влада готує базу даних з іменами дрібних підприємців у сфері сільського господарства, які стануть учасниками ініціативи.

Смартфони дадуть фермерам всі необхідні дані про ведення сільського господарства — від прогнозів погоди до технології застосування пестицидів. Частина інформації буде надходити у форматі сповіщень. Крім того, за допомогою мобільних пристроїв фермери отримають можливість взяти безвідсоткові кредити за новою програмою, запровадженою в Пакистані наприкінці серпня.

Раніше спроби роздати смартфони фермерам робили уряди Індії та Кенії.

Спеціально для бідного населення Індії був розроблений додаток Easy SMS, який дозволяє обмінюватися текстовими повідомленнями навіть неписьменним людям. Розробник додатка назвав ініціативу уряду Пакистану гарною, але додав, що більшість дійсно важливої для фермерів інформації все ще не можна знайти в інтернеті.

Виконано за допомогою Disqus