Тваринництво за цей рік втратило 20 тис. робочих місць

13 вересня 2016 86 0
Тваринництво у кризі
kr-admin.gov.uaТваринництво у кризі

Через скорочення тваринництва галузь за 2016 р. уже втратила до 20 тис. робочих місць, переважна більшість з яких працювали на селі, заявив «Сегодня» заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук.

За його словами, у тваринництві ще до часткового скасування пільгового режиму оподаткування ПДВ вже кілька років поспіль спостерігається зменшення обсягів виробництва. Зміни у податкове законодавство з 1 січня 2016 р. тільки прискорили падіння: катастрофічно скорочується поголів’я «верха», свиней, птиці.

Згідно з офіційною статистикою у 2015 р., без урахування окупованих територій, поголів’я: великої рогатої худоби – 3,8 млн голів, свиней – 7,3 млн голів, овець та кіз – 1,3 млн голів, птиці – 213 млн голів, а у 1998 р. на території усієї України: великої рогатої худоби – 12,7 млн голів, свиней – 9,4 млн голів, овець та кіз – 2,3 млн голів, птиці – 123 млн голів.

«Як бачимо за винятком птиці по всіх інших видах відбулося скорочення у кілька разів. І це при наявності спецрежиму ПДВ. Якщо ж спецрежим ПДВ буде скасовано повністю, то ми втратимо галузь», — сказав він.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus