В ЄС посуха знизить урожай кукурудзи

13 вересня 2016 105 0
В Європі через посуху очікується низький урожай кукурудзи
vidomosti-ua.comВ Європі через посуху очікується низький урожай кукурудзи

Посушливі погодні умови на території більшості країн Європейського Союзу, які спостерігаються наразі, вкрай негативно позначаються на стані посівів кукурудзи, через що валовий збір культури цього року знову виявиться на досить низькому рівні, повідомляє Аgrotimes, посилаючись на Ageweek.

Нагадаємо, що у 2015 р. урожай зернових у Євросоюзі скоротився на 18,3 млн т порівняно з показником попереднього року – до 57,4 млн т. Сьогодні валовий збір кукурудзи в європейських країнах прогнозується на рівні 60,6 млн т, проте ця оцінка, ймовірно, буде переглянута у бік зниження.

Так, очікується зниження виробництва зернової культури у Франції, Румунії, Болгарії та Польщі. Зокрема, у результаті двомісячної посухи у Франції найбільше постраждали посіви кукурудзи у західних регіонах. Оцінка врожаю французької зернової становить 12,5 млн т – мінімальний рівень, починаючи з 2003 р. Але якщо спекотна погода утримається й надалі, показник може бути знижений. При цьому велика частина врожаю буде придатна тільки для фуражних цілей.

Водночас деяке зростання врожаю кукурудзи очікується в Угорщині, Італії, Австрії та Словаччині, що, однак, не зможе компенсувати недолік пропозиції внаслідок невисоких показників валового збору в основних європейських країнах-виробниках зернової культури.

Виконано за допомогою Disqus