На Київщині аграрне підприємство заявило про пограбування на 8 млн грн

22 вересня 2016 231 0
 Невідомі за декілька годин пограбували аграрне підприємство на 8 млн грн
vsluh.net Невідомі за декілька годин пограбували аграрне підприємство на 8 млн грн

На Білоцерківщині (Київська область) невідомі за декілька годин пограбували аграрне підприємство на 8 млн грн, пише прес-служба АВМ.

Вони створили «шахрайський» рахунок на який прийшли кошти, які мало б отримати ТОВ «Еліта» за продаж 2 тис. т зерна. Проте оплата до законних власників так і не дійшла.

«Ця злочинна схема схожа на справжній рейдерський захват. У нашого підприємства одна компанія купувала зерно. Перевела кошти на наш рахунок, проте ми їх так і не побачили. Виявилося, що невідомі за допомогою підробних документів створили «шахрайський» рахунок, куди і пішли всі кошти, які ми мали отримати. А це сума не маленька – 8 млн грн», — повідомила директор ТОВ «Еліта» Надія Кудлай.

За її словами, невідомі гроші розділили по іншим банкам і вже там, у конвертаційних центрах, планували їх забрати.

«Ми змогли вчасно помітити ці махінації та заблокували рахунки. Проте частину коштів все ж втратили», — зазаначила вона.

Також додала, що подібні ситуації вже траплялися на Білоцерківщині. Проте невідомих досі не спіймали.

«Ми хочемо, щоб нарешті це припинилося. Проте і правоохоронці, й Національний банк нам уже заявили, що вони не займаються вирішенням проблем бізнесу, а лише фізичних осіб. Це ще гірше, ніж було у 90-ті роки. Ми не знаємо, як нам далі працювати у таких умовах. У суді ми вже довели, що нашої вини перед підприємством, яке втратило кошти, немає. Але ми все одно хочемо, аби винні були спіймані та покарані», — підсумувала Надія Кудлай.

Виконано за допомогою Disqus