Кривосуддя: банду, що катувала фермерів, випустили на волю

2 лютого 2018 366 0
 Банду, що катувала фермерів на Миколаївщині, випустили на волю
Банду, що катувала фермерів на Миколаївщині, випустили на волю

На Миколаївщині за останні місяці в області було майже 30 зухвалих пограбувань. Правоохоронці затримали лише трьох зловмисників, у тому числі й того, кого селяни вважають ватажком банди. Двоє з них, громадяни Грузії, а, третім виявився місцевий житель Юрій Берія, якого селяни підозрюють в організації пограбувань. Втім, через бездіяльність силовиків банда, що катувала фермерів знову на волі, повідомляє ТСН.

Під час слідства підозрювані були під вартою, але ще до початку процесу їх відпустили, бо термін запобіжного заходу скінчився

Громаду обурило, що правоохоронці не спромоглася забезпечити проведення судового засідання в справі трьох грабіжників. Захисники обвинувачених повідомили, що один із підозрюваних у лікарні, а місцезнаходження двох інших невідоме.

«Це особливо тяжкий злочин, у таких випадках підозоюваних не відпускають. Прокурор був зобов’язаний подати своєчасно на подовження запобіжного заходу», — розповідає юрист Радіка Бєлова.

У прокуратурі ж «кивають» на суд.

«Суд у повному складі відмовився чинити правосуддя. Одна суддя заявила самовідвід, потім інші», — твердить прокурор Веселинівського району Сергій Могила.

Потерпілі вважають невипадковим таке затягування справи та бояться розправи.

«Вони можуть повернутись до мене в будь-який момент — і справу буде закрито. Нема тіла — нема діла», — розповідає єдиний свідок, котрий може упізнати підозрюваних.

Підозрюваних Манучара Мекіладзе та Давіта Макацарію оголошено в розшук, а Юрію Берії надіслали повістку на нове засідання суду 14 лютого.

Виконано за допомогою Disqus