На Волині урожайність кукурудзи склала 77 ц/га

27 вересня 2016 94 0
На Волині перші обмолоти кукурудзи на зерно дають хороші результати – 77 ц/га
kurkul.comНа Волині перші обмолоти кукурудзи на зерно дають хороші результати – 77 ц/га

На Волині перші обмолоти кукурудзи на зерно дають хороші результати – 77 ц/га, наразі це один із найкращих показників в Україні, пише прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Соя зібрана на 16 тис. га (40%), при урожайності 20 ц/га. Активними темпами проходить збір соняшнику. Уже зібрано більше 15% площ. Середня урожайність – 30 ц/га.

Читати по темі: АгроЕкспедиція. День 1. У гостях у Дробязко або кукурудза на пісках

«Триває збір цукрових буряків. Станом на 25 вересня сільськогосподарськими підприємствами цукрові буряки зібрано на площі 2,5 тис. га при середній урожайності понад 400 ц/га, а в окремих господарствах урожайність сягає понад 800 ц/га. Цукристість також б’є всі рекорди та становить 19% і більше», — йдеться у повідомленні.

Читати по темі: АгроЕкспедиція. День 2. Порядність та авторитет

На завершальну стадію виходить збір урожаю картоплі. На сьогодні зібрано понад 70 тис. га, або 99%. Валове виробництво становить понад 1 млн т. Разом із тим, маючи хороші врожаї картоплі, відмічається зниження закупівельної ціни – 1,5-2 грн/кг.

Спеціально для найдопитливіших читачів дані про жнива доступні в інтерактивному сервісі «Урожай онлайн» — спільному проекті Latifundist.com і компанії AGCO.

Виконано за допомогою Disqus