РНБО підключиться до боротьби з АЧС

30 вересня 2016 36 0
Питання АЧС розглядатимуть на засіданні РНБО
pixabay.comПитання АЧС розглядатимуть на засіданні РНБО

Питання АЧС розглядатимуть на найближчому засіданні Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

Про це повідомив президент Асоціації свинарів України (АСУ) Артур Лоза, пише прес-служба асоціації.

«Проблема поширення африканської чуми свиней в Україні — питання комплексне і для його вирішення потрібні значні ресурси. Саме винесення проблеми на засідання РНБО може їх забезпечити. Насамперед йдеться про додаткове фінансування, без якого забезпечити якісний контроль хвороби — просто неможливо», — зазначив він.

За його словами, окрім тактичних кроків знешкодження АЧС (локалізація у місцях спалаху хвороби), Україна потребує і стратегічних заходів: лобіювання змін до законодавчих актів та нормативних документів для забезпечення дієвішої профілактики та карантинних заходів тощо. Сюди ж входять і питання, пов’язані з ідентифікацією, контролем руху поголів’я, продажу маркованих свиней, подвірного забою та ін.

«Тобто, рівень РНБО означає виділення, у першу чергу, ресурсів управлінських, фінансових, людських тощо, направлених на контроль хвороби. І варто розуміти, що контролювати, насамперед, треба присадибний сектор, адже промислові господарства скрупульозно дотримуються правил біобезпеки й убезпечують себе від потрапляння будь-яких патогенів», — підсумував Артур Лоза.

Виконано за допомогою Disqus