Озвучено вимоги аграріїв, що вийшли під стіни ВРУ

4 жовтня 2016 64 0
Андрій Гордійчук, член президії АПУ
agropolit.comАндрій Гордійчук, член президії АПУ

Член президії АПУ Андрій Гордійчук у інтерв'ю AgroPolit.com озвучив основні вимоги акції протесту аграріїв.

За його словами, перша – залишити спецрежим ПДВ для всіх (або хоча б для тваринництва) до 1 січня 2018 р., як це і передбачено коаліційною угодою. Друга – сісти за круглий стіл з аграріями, керівництвом Аграрної партії України та галузевими асоціаціями, щоб знайти компроміс у питанні проведення земельної реформи.

«Якщо влада не прислухається до протестувальників, то 2017 р. буде одним із найважчих для аграріїв», — зазначив він.

Він додав. що акція – це демократична форма вияву думки аграріїв і логічний розвиток подій у нинішніх умовах.

«Адже поки що у нас складається враження, що агросектор навмисно не чують у важливих питаннях. Інакше звідки всі ці розмови від представників влади про те, що спецрежим скасують повністю, чому про нього нічого не сказано у змінах до Податкового кодексу на 2017 р.? Аграрії просять не зірку з неба дістати, а залишити для галузі прозорий некорупційний механізм фінансової підтримки. Про жодні інші преференції агробізнес більше не просить», — зазначив Андрій Гордійчук.

Читати по темі: Всеукраїнський аграрний страйк 4.10.16 — ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Тоді як, наприклад, за його словами, у Європі, куди йде Україна, дотації для АПК — левова частка бюджету. Спецрежим — єдиний механізм державної допомоги аграрній галузі в Україні. Решта — не працюють: немає дешевих кредитів, лізингових програм для придбання техніки виробниками, кредитно-експортне агентство не створено. Агросектор може розраховувати лише на себе. Саме тому аграрії з усієї країни виходять на цю акцію протесту.

Виконано за допомогою Disqus