На Черкащині господарство повністю перейде на зрошення

5 жовтня 2016 100 0
«Гранекс Черкаси» планує перевести всі свої поля на зрошення
vidomosti-ua.com«Гранекс Черкаси» планує перевести всі свої поля на зрошення

ТОВ «Гранекс Черкаси» планує перевести всі свої поля на зрошення, повідомляє Аgrotimes з посилання на «Плантатор».

Для цього зроблено свердловину, побудовано штучний басейн, звідки по трубах вода спрямовується на поле через насосну станцію. Придбано дощувальні машини та котушки французького та американського виробництва для зрошення.

Зараз полив впроваджено на 400 га, а у майбутньому його розширять на 600 га.

Загальна площа полів компанії сягає 2,1 тис. га, і її планується збільшувати.

«Ми хочемо впровадити чотирипільну сівозміну: цибуля, картопля, пшениця, соя або ярий ячмінь. Усе це буде на зрошенні. Тоді зможемо пропонувати пайовикам і покупцям дуже красиве зерно. Напевно, українським фермерам не дуже подобається зрошувати, але за гарний товар завжди можна отримати більшу ціну», — зазначив керуючий «Гранекс Черкаси» Вім де Шуттер.

Він переконаний, що українські овочівники мають неабиякі перспективи.

За словами Віма де Шуттера, виробники цибулі доволі швидко зможуть вийти на ринки сусідніх європейських країн — не лише Польщі, а й країн Балтії, Румунії, Чехії, Словаччини.

«Цього року в Африці буде дефіцит цибулі, а наступного, цілком реально, ‒ в Австралії. Голландці сядуть на свої кораблі і відвезуть туди свою цибулю. Заледве не на кораблях її вже вирощують і на додачу мають порт, морський торований шлях. Тоді й ТОВ «Гранекс Черкаси» подумає про експорт своєї продукції, яка вже зараз відповідає всім європейським вимогам», ‒ розмірковує він.

Виконано за допомогою Disqus