Спалах АЧС зареєстровано на Полтавщині

7 жовтня 2016 38 0
У цьому році на території Полтавської області зареєстровано 5 випадків АЧС
economics.unian.uaУ цьому році на території Полтавської області зареєстровано 5 випадків АЧС

У господарській частині спеціалізованої школи-інтернату ім. Кочергіна (м. Гадяч, Полтавська область) зареєстровано загибель двох поросят через африканську чуму свиней (АЧС), повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

За попередньою інформацією у господарській частині зазначеної школи-інтернату утримується 34 голови свиней, а у домогосподарствах населення — близько 100 голів свиней різного віку.

«З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 6 жовтня проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Гадяцькій районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зону захисту та нагляду. В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС», — йдеться у повідомленні.

Довідково:

Крім вказаного випадку, з початку 2016 р. в Україні зареєстровано 55 випадків АЧС, у тому числі у Полтавській (4 випадки), Одеській (15), Житомирській (1), Кіровоградській (3), Сумській (5), Чернівецькій (1), Миколаївській (9), Чернігівській (2), Черкаській (1), Рівненській (3), Волинській (4), Вінницькій (1), Харківській (5) та Хмельницькій (1) областях. Станом на 6 жовтня залишилося 30 неблагополучних пунктів по АЧС. У цьому році на території Полтавської області зареєстровано 5 випадків АЧС.

Виконано за допомогою Disqus