Поліція провела обшуки у Держгеокадастрі на Рівненщині

7 жовтня 2016 87 0
Причетні до злочину кілька працівників управління
rivnepost.rv.uaПричетні до злочину кілька працівників управління

Поліція завершила обшуки в управлінні Держгеокадастру Рівненського району.

Про це повідомив начальник відділу протидії злочинності у сфері земельних відносин управління захисту економіки ГУ Нацполіції у Рівненській області Олександр Годун, пише «РВ».

За його словами, вилучили документи, які стосуються об’єднання земельних ділянок та зміну їх цільового призначення.

«Кримінальне провадження за фактом підроблення ми розслідуємо відносно недавно. Поки що підозру не оголошували нікому, проте причетні до злочину кілька працівників управління. Йдеться наразі про одну земельну ділянку на 7,5 га, проте є підозра, що вона не єдина. За землею стоять люди, які мають стосунок до інших подібних оборудок. Поки триває слідство, назвати осіб не можу», — зазначив він.

Правоохоронці підтверджують, що Роман Буян, на якого зареєстровані 7,5 га, не є справжнім власником землі. Ділянка розташована неподалік рівненського льонокомбінату. На ній нібито збираються будувати котеджне містечко. Для цього цільове призначення якої змінили з «для ведення особистого селянського господарства» на «для ведення індивідуального садівництва».

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 статті 366 Кримінального кодексу України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів). Покарання за цією статтею — штраф до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 грн) або обмеження волі на термін до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Виконано за допомогою Disqus