Корови рятуватимуть людство від епідемій

16 жовтня 2016 99 0
Еболу лікуватимуть за допомогою ВРХ?
kurkul.comЕболу лікуватимуть за допомогою ВРХ?

Американський стартап SAB Biotherapeutics розробив платформу DiversitAb по виробництву людських антитіл за допомогою генномодифікованої великої рогатої худоби, повідомляє Аgriculture.by.

Зміненим тваринам достатньо мати цільовий антиген, щоб викликати імунний відгук і змусити виробляти антитіла до вірусу в потрібній кількості.

Важливість цієї розробки була визнана на нараді Всесвітньої асоціації охорони здоров'я (ВООЗ) за технологіями для пріоритетних інфекційних захворювань з епідемічним потенціалом. ВООЗ прагне визначити найбільш перспективні технологічні платформи для боротьби з пріоритетними патогенними мікроорганізмами, включаючи Еболу і МЕРС, а також інші захворювання з епідемічним потенціалом, такі як Зіка і Денге.

За словами, президента і виконавчого директора SAB Biotherapeutics Едді Саллівана, основою унікальної технологічної платформи DiversitAb є здатність швидко реагувати і виробляти людські антитіла в найкоротші терміни. Їх можна застосовувати не тільки до широкого спектру вірусних захворювань, але і до бактерій і токсинів.

«Крім того, ми прагнули зосередити наші зусилля на патогенні мікроорганізми, у тому числі пріоритетні для ВООЗ, і завершили кілька успішних досліджень, орієнтованих на ці потенційні загрози епідемії», — зазначає керівник.

Переливання плазми вважається ефективним методом в боротьбі з різними вірусами, включаючи лихоманку Ебола. У цій речовині містяться захисні білки і антитіла, які допомагають в лікуванні багатьох захворювань.

Свою розробку стартап представив в жовтні минулого року, проте тільки зараз Всесвітня організація охорони здоров'я визнала платформу DiversitAb з виробництва антитіл з використанням трансхромосомної худоби одним з найкращих рішень для боротьби з епідеміями. Зараз SAB Biotherapeutics шукає фінансування для створення готової технології.

Виконано за допомогою Disqus