Тваринництво втратить до 100 тис. працівників — Марчук

17 жовтня 2016 72 0
Аграрії неохоче ідуть на скорочення працівників
kurkul.comАграрії неохоче ідуть на скорочення працівників

Якщо з 1 січня 2017 р. повністю відмінить спецрежим ПДВ, то тваринництво може втратити до 100 тис. робочих рук.

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук.

За його словами, із початку економічної кризи у 2008 р. до недавнього часу аграрна галузь була чи не єдиною в якій, завдяки розвитку виробництва, відбувалося не скорочення, а створення нових робочих місць. Однак із частковою відміною з 1 січня 2016 р. спецрежиму ПДВ аграрії втратили єдину пільгу, яка сприяла розвитку виробництва.

«Найбільші втрати понесло тваринництво, яке на відміну від рослинництва потребує більше робочих рук. З початку року аграрне виробництво у тваринництві впало на 2,4%, а до кінця року орієнтовно впаде до 5%. На 1 жовтня 2016 р. до відповідної дати попереднього року поголів’я великої рогатої худоби зменшено на 3,7%, свиней на 3,9%, птиці на 2%», — зазначив він.

Також додав, що скорочення виробництва зумовлює негативні тенденції на ринку праці. Аграрії неохоче ідуть на скорочення працівників. Адже мова іде про колег із якими разом підіймали виробництво, сусідів чи односельців. Однак якщо влада не прислухається до працівників сільського господарства, і з 1 січня 2017 р. повністю відмінить спецрежим ПДВ, то звільнення стануть неминучими.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus