Прийняття законопроекту 2009а-д зашкодить тваринництву – ВАР

19 жовтня 2016 102 0
Законопроект «Про оцінку впливу на довкілля» зупинить роботу більшості підприємств тваринництва і птахівництва – ВАР
kurkul.comЗаконопроект «Про оцінку впливу на довкілля» зупинить роботу більшості підприємств тваринництва і птахівництва – ВАР

Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР) звернулася до Президента України Петра Порошенка з відкритим листом з проханням накласти вето на законопроект 2009а-д «Про оцінку впливу на довкілля», пише прес-служба ВАР.

Прийнятий Верховною Радою 4 жовтня і поданий на підпис Президентові законопроект 2009а-д «Про оцінку впливу на довкілля» змусить більшість українських підприємств галузі птахівництва і тваринництва зупинити свою роботу на час отримання ними висновку щодо впливу їхньої діяльності на довкілля, механізм надання якого непрозорий та несе серйозні корупційні ризики.

«Дія вказаного закону буде стосуватися підприємств, що мають об’єкти з вирощування дрібної рогатої худоби, птиці від 40 тис. голів, свиней від 1 тис. голів. Але його норми не визначають чіткого та прозорого механізму отримання дозволу на провадження діяльності для таких підприємств, що здійснюють значний вплив на довкілля», — відзначає глава ВАР Андрій Дикун.

Також додає, що відсутність чіткого переліку причин, на підставі яких уповноважений орган буде приймати рішення про допустимість чи недопустимість роботи ферми, створить значні корупційні ризики, адже дозволить посадовцям на власний розсуд блокувати роботу підприємств.

«У той же час без такого висновку підприємства тваринництва та птахівництва не зможуть легально продовжувати свою діяльність», — сказав він.

Також додається, що редакція закону, прийнята 4 жовтня, призведе до колізії законодавчих норм та негативно позначиться на економічній діяльності аграрного сектору економіки.

Виконано за допомогою Disqus