Аграріям допоможуть із купівлею вітчизняної сільгосптехніки

2 листопада 2016 65 0
Олег Кулініч під час засідання Аграрного комітету ВРУ
facebook.comОлег Кулініч під час засідання Аграрного комітету ВРУ

Аграрний комітет ВРУ підтримав законопроект №4024а «Про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» щодо деяких питань виробництва та відновлення сільськогосподарської техніки».

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook народний депутат Олег Кулініч, пише Тraktorist.ua.

Законопроект передбачає розширення можливостей використання коштів державної підтримки, які спрямовуються на зниження витрат сільгосптоваровиробників на придбання нової та відновленої вітчизняної техніки і обладнання.

«Під поняттям «відновлена техніка» мається на увазі вдосконалена сільгосптехніка і обладнання с/г виробників вітчизняними машинобудівними підприємствами до рівня, що відповідає вимогам, встановленим для нової техніки», — пояснює Олег Кулініч.

За словами нардепа, реалізація такої норми дозволить «продовжити життя» техніки і обладнання, що станом на сьогодні використовується сільгосптоваровиробниками із одночасним скороченням капітальних витрат таких виробників і завантаженням підприємств вітчизняного машинобудівного комплексу.

Виконано за допомогою Disqus