На Рівненщині сходи озимих отримані на 97% площ

28 листопада 2016 57 0
Під ці культури господарі відвели майже 120 тис. га землі
propozitsiya.comПід ці культури господарі відвели майже 120 тис. га землі

Аграрії Рівненщини завершили сіяти озимі на зерно під урожай наступного року. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Зокрема, пшеницю посіяли на площі більше 90 тис. га, жито — на 24 тис., ячмінь – на 4,5 тис. га. Крім того, на майже 18 тис. га ростиме озимий ріпак.

«Сходи отримано на 97% площ, із яких в доброму стані перебуває 64% сходів, задовільному – 25%, слабкі та зріджені 11%. Крім того, озимий ріпак повністю зійшов на усіх площах посіву», — розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Тим часом аграрії області продовжують збирати пізні зернові та технічні культури. Зокрема, зернові та зернобобові зібрали на площі 242 тис. га, що складає 90% площ посіву. З них намолочено 1,78 млн т зерна. Середня урожайність складає 44,6 ц.

Також у повідомленні додається, що найвища урожайність зернових спостерігається в Острозькому, Здолбунівському, Рівненському, Радивилівському та Млинівському районах Рівненської області.

Виконано за допомогою Disqus