Херсонський фермер сам визначив себе «пільговиком»

29 листопада 2016 71 0
Херсонський фермер сам визначив себе «пільговиком»
kurkul.comХерсонський фермер сам визначив себе «пільговиком»

На Херсонщині фермер самовільно назначив собі пільги. Фермер вважав, що сплачувати податок на нерухоме майно йому не треба, адже він має пільгу зі сплати податку як сільськогосподарський товаровиробник.

Повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Такі норми Податкового кодексу розповсюджуються тільки на юридичних осіб.

Зазначається, що для зберігання вирощеної на власних земельних ділянках сільськогосподарської продукції фермер використовував власний склад.

Суд відмовив у задоволенні позову херсонському фермеру про скасування рішення фіскального органу щодо податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на загальну суму 16,5 тис. грн.

«Постанова Херсонського адміністративного суду засвідчила доводи фіскалів області щодо правомірності прийнятого ними податкового рішення про нарахування грошових зобов'язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Фермер – фізична особа, має сплатити податок на нерухоме майно, за ставкою податку визначеною рішенням сільської ради», — говоритьс у повідомленні.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus