У Києві селяни відстоюватимуть право розпоряджатися своєю землею

6 грудня 2016 84 0
Мітинг відбудеться 8 грудня
ВАРМітинг відбудеться 8 грудня

Під стінами Верховної Ради України Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР) 8 грудня о 10.00 організовує мітинг на підтримку законопроекту №4355 про передачу права розпорядження землями за межами населенних пунктів на місця, пише прес-служба ВАР.

Законопроект передбачає передачу державних земель за межами населених пуктів у власність територіальним громадам, а також передачу сільським, селищним та міським радам повноважень з розпорядження такими землями.

Читати по темі: Під ВРУ пройде мітинг на підтримку законопроекту щодо земельної децентралізації

«Я підтримую прийняття цього законопроекту. Я постійно борюся з Держгеокадастром, бо ці 20 чоловік не можуть обробити всю інформацію фізично, вони повинні віддати ці повноваження на місця. Усі голови районних рад, селищних адміністрацій, сільські голови вам скажуть, що це нормально. Будь-який фермер це скаже. І зникне корупція. Не потрібно буде людям їздити, адже вони шантажують людей, кожен приїзд вартує 500, а з віддалених районів і 1 тис. грн. Вони роками мордують людей, які не можуть отримати свої документи. Складається враження, що це засекречена військова частина, а не державна установа», — сказав голова ФГ «Агро-Вікторія Катеринопіль» Олександр Коваленко (Черкаська область).

Директор ФГ «Колос» Руслан Скримський (Хмельницька область) переконаний, що сьогодні селу необхідно отримати право розпоряджатися землями за його межами, бо це дає можливість самостійно визначати ставку оренди і накопичувати кошти. Це забезпечить відкритість, прозорість процесу видачі земельних ділянок в оренду. Місцеве самоврядування має право самостійно наповнювати свій бюджет.

«Тисяча аграріїв з усієї України зберуться відстояти свої права у цей четвер під Верховною Радою. Ми привеземо під парламент чиновникам землю, нехай це буде остання земля, яка їм дістанеться. Це дуже важлива річ дати право громаді, яка живе і працює на цій землі, керувати нею. Зараз в Україні 10 млн га землі, а рішення кому дати, кому не дати її в оренду вирішує чиновник в Києві. Пора нарешті поставити крапку в схемі, яка була запущена ще при Януковичі», — додав голова ВАР Андрій Дикун.

Виконано за допомогою Disqus