Волинські заводи виробили понад 50 тис. т цукру

8 грудня 2016 70 0
Гарному врожаю посприяла погода
Site.proГарному врожаю посприяла погода

Від початку сезону цукроваріння волинські заводи вже виробили 50 тис. т цукру, планується, що ця позначка зросте до понад 60 тис. т. Про це повідомляє «УкрЦукор».

За словами директора СТзОВ «Романів» Віталія Заремби, в цьому році цукровими буряками було засіяно 160 га землі (в минулому році —140 га). Якщо в минулому році врожайність була 633 ц/га при 16% цукристості, то у 2016 р. цукристість становить 18,1%, а врожайність — 765 ц/га.

Цьому посприяла погода. До того ж, як додав Віталій Заремба, господарству довелося багато попрацювати, щоб отримати такі хороші результати. Тому, в цьому році їм вдалося здати на Гнідавський цукровий завод буряків у фізичній вазі 13 тис. т, а в заліковій — 12 тис. т.

Важливим прогресом в сільськогосподарських підприємствах є те, що фактично всі відійшли від використання ручної праці на полі, що значно вплинуло на кількість зібраного врожаю. Починаючи від підготовки грунту під посів і закінчуючи збором врожаю, поле, крім техніки, не бачить нікого, додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus