Аграрії повинні забезпечити навчання агрономів самостійно — НААН

24 грудня 2016 58 0
Проблеми аграрної освіти повинні вирішувати агровиробники самостійно
kurkul.comПроблеми аграрної освіти повинні вирішувати агровиробники самостійно

В українському агровиробництві спостерігається нестача фахових кадрів, а інститути випускають «сирий» продукт без необхідних практичних навичок. Таку думку висловив Володимир Лихочвор, член-кореспондент НААН, завідувач кафедри технологій у рослинництві Львівського національного аграрного університету, пише SuperAgronom.com.

Серед проблем аграрної освіти академік назвав відсутність сучасної матеріально-технічної бази, застій в аграрній науці, недостатнє матеріально-технічне забезпечення. Ці проблеми, на його думку, повинні вирішувати агровиробники самостійно, оскільки держава дає гроші тільки на зарплати викладачам.

Натомість Володимир Лихочвор відзначив високу мотивацію та бажання отримувати знання з боку багатьох студентів:

«Якщо молодь відчує необхідність здобувати знання, то вони це зроблять. Так, на сьогодні серед сучасного контингенту є студенти, які вже навіть з 4 курсу працюють в господарствах, а деякі відвідують заняття через «примус»… Загалом молодь та їхні батьки розуміють, що вибір агрономічної освіти має великі перспективи в Україні. Це пристойна професія, стабільна робота і висока оплата праці», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus