На Хмельниччині побудують завод з виробництва біометану із соломи

28 грудня 2016 58 0
Після переробки соломи утворюється органічне добриво, яке містить корисні речовин і який можна вносити у ґрунт
pixabay.comПісля переробки соломи утворюється органічне добриво, яке містить корисні речовин і який можна вносити у ґрунт

На Хмельниччині планується будівництво еко-заводу з виробництва біометану із соломи, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

У заводу з виробництва біометану відсутній шкідливий вплив на навколишнє середовище, а після переробки утворюється органічне добриво, яке містить велику кількість корисних речовин і може бути внесеним назад у ґрунт.

Для реалізації цього проекту 27 грудня під головуванням т.в.о. першого заступника голови Хмельницької ОДА Олега Гуменного відбулася робоча зустріч з представниками компанії VERBIO VereinigteBioEnergie AG (Німеччина) разом з компанією OZONE Investment LLC.

Вже визначено технічні характеристики земельних ділянок можливих для розміщення заводу. Наразі представники компанії оглянули дев’ять земельних ділянок у Волочиському, Дунаєвецькому, Славутському, Красилівському та Ярмолинецькому районах.

«Представниками компанії VERBIO VereinigteBioEnergie AG представлено документи, що підтверджують відсутність шкідливого впливу на навколишнє середовище при спалюванні соломи та наголошено на використанні тільки живих бактерій, адже в результаті переробки сировини утворюється гумус, який в подальшому може використовуватися у сільському господарстві», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus