Аграрії перейшли на загальну систему оподаткування — деталі

2 січня 2017 255 0
Закон скасовує спецрежим ПДВ та запускає пряму бюджетну дотацію для сільгоспвиробників
lic.net.uaЗакон скасовує спецрежим ПДВ та запускає пряму бюджетну дотацію для сільгоспвиробників

Почав діяти новий порядок оподаткування аграріїв — з 1 січня агровиробники перейшли на загальну систему оподаткування, повідомляє сайт AgroPolit.com.

Це стало наслідком вступу в дію закону №5132 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році». У ніч прийняття бюджету депутати 235 голосами прийняли цей документ.

Нагадаємо, що закон скасовує спецрежим ПДВ та запускає пряму бюджетну дотацію для сільгоспвиробників. Ним також фіксується, що протягом наступних 5 років (2017-2021 рр.) щорічний обсяг допомоги для АПК має бути не менше 1% від випуску продукції в сільському господарстві.

Встановлюється, що з 1 січня 2018 року розподіл бюджетної дотації здійснюється в сумі не більше ніж 150 млн гривень на одного сільськогосподарського товаровиробника в рік з урахуванням пов'язаних з таким товаровиробником осіб в значенні підпункту 14.1.159 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України.

Нормативна грошова оцінка сільськогосподарських земель буде проіндексована з коефіцієнтом 1, несільськогосподарські землі — 1,06, для бізнесу на 4 групі єдиного податку (фіксований сільгоспподаток) — 1,14.

Виконано за допомогою Disqus