Хмельницький фермер отримав пільгову землю обійшовши законодавство

19 січня 2017 93 0
Фермер створив своє господарство лише через 4 місяці після отримання земель
Farmers WeeklyФермер створив своє господарство лише через 4 місяці після отримання земель

На Хмельниччині припинено незаконне користування понад 267 га сільгоспземель псевдо-фермером, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

У жовтні 2014 р. із мешканцем одного з сіл Хмельницького району було укладено дев’ять договорів оренди земельних ділянок сільгосппризначення площею понад 267 га та вартістю понад 6,5 млн грн для ведення фермерського господарства.

З'ясувалось, що в орендаря відсутня будь-яка сільськогосподарська техніка, а фермерське господарство створено лише через чотири місяці після укладення договорів оренди, незважаючи на те, що земельні ділянки надані саме з цією метою.

Крім того, фермер не обґрунтував розміри бажаної земельної ділянки, а також не довів наявності права у членів фермерського господарства на безоплатне одержання земельних ділянок у власність. Що до земельних ділянок, то вони надані не єдиним масивом, а знаходяться на значній відстані одна від одної, що унеможливлює їх раціональне використання.

«Зазначене підтверджує, що дійсний намір громадянина спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів», — сказано в повідомленні прокуратури.

Наразі, за судовим рішенням земельні ділянки вартістю понад 6,5 млн грн підлягають поверненню державі.

Виконано за допомогою Disqus